HANDEL

BEKIJK DE FILMPJES

WIE BEN JE?

Je bent commercieel ingesteld en je hebt een bijzondere interesse in bedrijfseconomie. Je werkt graag met een computer. Orde en nauwkeurigheid zijn voor jou belangrijke attitudes. Je werkt ook graag samen met anderen.

Petrus-En-Paulus-SJO-studeiaanbod-derdegraad-14

WAT LEER JE?

De richting Handel is een commerciële studierichting. Je krijgt er een brede en evenwichtige vorming met drie componenten: een stevige algemene vorming, een taalkundige vorming en een bedrijfsgerichte vorming.

In de taalkundige vorming ontwikkel je jouw talenkennis Nederlands, Frans, Engels en Duits met specifieke aandacht voor de praktische vaardigheden in een bedrijfseconomische context. De bedrijfsgerichte vorming bestaat uit een commercieel deel waarin je leert over marketing en aan- en verkoopactiviteiten op nationaal en internationaal niveau.

Er is ook een administratief deel waarin de afhandeling van de administratie en het voeren van de boekhouding van een handelsonderneming aan bod komt. In het bedrijfseconomisch deel ligt de focus op het aanleren van ondernemersvaardigheden zodat jij je later zelf kunt vestigen als zelfstandige.

Via de oefenfirma doe je heel wat praktijkervaring op. De goederen en geldstromen zijn virtueel, alle administratie is echt. Door de samenwerking met Cofep (Belgische centrale voor oefenfirma’s) maak je deel uit van een wereldwijd netwerk van oefenfirma’s.

Om je voor te bereiden op het hoger onderwijs worden werkvormen ingezet die, naast kennis, ook bijzondere aandacht hebben voor het verwerven van vaardigheden en attitudes. Er is een gevarieerd aanbod van werkvormen: ‘bizzkidz’, marketingproject, ‘Ondernemer voor de klas’, deelname aan beurzen voor ondernemers… Deze projecten leggen de link met het bedrijfsleven.

WAT KUN JE NADIEN DOEN?

In Handel word je in de eerste plaats voorbereid op professionele bachelor binnen het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde, bijvoorbeeld: Bedrijfsmanagement, Marketing, International business management, Logistiek management, Communicatiemanagement, Office Management, Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement…

IN HET KORT

  • Kies voor een commerciële richting.
  • Via een oefenfirma doe je heel wat praktijkervaring op.
  • Door de brede algemene vorming word je goed voorbereid op het hoger onderwijs.
HANDEL3232
5e JAAR6e JAAR
Aardrijkskunde11
Bedrijfseconomie1010
Duits22
Engels33
Frans44
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Wiskunde33
Natuur-
wetenschappen
11
Wil je je graag inschrijven in SJO?
Ontdek onze school

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

ETEN OP SCHOOL

Leerlingen die op school eten kunnen een belegd broodje bestellen en/of soep aankopen. Wil je hierover meer weten?

DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

SCHOOLREGLEMENT

Bekijk ons schoolreglment, de basis voor een goede gang van zaken op onze school.

FINANCIEEL

Vragen over de schoolkosten, de schoolrekening of de betalingsmodaliteiten? Hier vind je meer informatie?

KLANTENDIENST

SJO biedt een aantal klantendiensten aan zoals haarzorg, schoonheidsverzorging, ...