Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-Headerbeeld2

ONZE ACTIVITEITEN

Sint-Jozef is een school die zich specialiseert in de sectoren: handel, ICT, lichaamsverzorging, mode en personenzorg. Dit zijn dynamische sectoren die niet ontsnappen aan de snelle maatschappelijke evoluties.

In ons pedagogisch project kan je lezen hoe wij er samen met jou willen voor zorgen dat je kan groeien tot wie je wil zijn. Dat willen wij samen met jou doen door samen te leren, samen te proberen en samen te zijn. Enkel zo kunnen we SAMEN GROEIEN.

GEDICHTENWEDSTRIJD

Tijdens de Week van de poëzie, traditiegetrouw eind januari, is de prijsuitreiking van onze gedichtenwedstrijd gepland. Alle leerlingen kunnen hieraan deelnemen.

Tijdens de lessen Nederlands en PAV (project algemene vorming) worden ze hiervoor althans gestimuleerd. Een mooi prijzenpakket wacht per graad op de eerste drie laureaten.

Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-1
Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-4

GAMBIA

In het kader van de stedenband Oostende – Banjul (Gambia) ondersteunt onze school de zusterschool Saint-Josephs senior secondary. Tweejaarlijks reist een groepje leerlingen met begeleidende leerkrachten erheen. Naast het verschaffen van financiële steun die via allerlei voorafgaande acties werd ingezameld, neemt de groep ter plekke deel aan gemeenschappelijke activiteiten. Zo is er ook sprake van interculturele uitwisseling, wat voor beide partijen een echte meerwaarde betekent.

HORECABEURS

Tijdens de Horecabeurs (eind februari) in het Staf Versluyscentrum staan klassen van de 3de graad bso in voor ondersteunende taken. Sommigen verzorgen het onthaal en anderen zoals de leerlingen van 6 Kantoor en 7BS (business support) zorgen voor een creatieve noot bij de stand van Snoep- en Horecacenter Lingier. Verder steken de leerlingen ook heel wat op van de verkoopgesprekken.

Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-3
Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-6

WERKPLEKLEREN 4 ORGANISATIE & LOGISTIEK

Onder begeleiding van enkele leerkrachten worden de leerlingen van 4OL (Organisatie & logistiek) in de loop van het schooljaar eens ingeschakeld in de werking van een winkel. We spreken hier van het zogenaamde werkplekleren.

In het kader van de vakken Administratie en retail en ook PAV (project algemene vorming) krijgen ze zo de kans om de theorie in de praktijk toe te passen. En bovendien leren ze ook het bedrijf beter kennen.

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je graag meer info of een persoonlijke rondleiding?