Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-Headerbeeld2

ONZE ACTIVITEITEN

Sint-Jozef is een school die zich specialiseert in de sectoren: handel, ICT, lichaamsverzorging, mode, personenzorg en toerisme. Dit zijn dynamische sectoren die niet ontsnappen aan de snelle maatschappelijke evoluties.

In ons pedagogisch project kan je lezen hoe wij er samen met jou willen voor zorgen dat je kan groeien tot wie je wil zijn. Dat willen wij samen met jou doen door samen te leren, samen te proberen en samen te zijn. Enkel zo kunnen we SAMEN GROEIEN.

GEDICHTENWEDSTRIJD

Tijdens de Week van de poëzie, traditiegetrouw eind januari, is de prijsuitreiking van onze gedichtenwedstrijd gepland. Alle leerlingen kunnen hieraan deelnemen.

Tijdens de lessen Nederlands en PAV (project algemene vorming) worden ze hiervoor althans gestimuleerd. Een mooi prijzenpakket wacht per graad op de eerste drie laureaten.

Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-1
Rodeneuzen

SJO is een Rode Neuzen School!

We willen de mentale, fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen verhogen. Want wij als school kunnen het verschil maken, dat merken we dagelijks!

Dit jaar organiseerden we met heel wat leerlingen en leerkrachten acties om onze verschillende projecten te financieren.

Onze leerlingen van de Verzorging organiseerden een Rode Neuzen inleefweek, de afdeling Mode lanceerde een pop-up winkel met winterkledij aan kleine prijzen. Daarnaast bracht de minionderneming van de richting Kantoor ook een mooi bedrag in het laadje.

Elke richting organiseerde activiteiten, het zijn er te veel om allemaal op te sommen!

In het totaal haalden we een bedrag binnen van € 1 322! Een nieuw recordbedrag voor SJO!

Leerlingen en leerkrachten sloten het geheel af met een spetterend Rode Neuzen happening.

UITWISSELINGSPROJECT HONGARIJE 5 EN 6 GW

De leerlingen van 5GW en 6GW werken samen met een Hongaarse partnerschool rond het project Hospitopia, nursing in the 21st century. Voor dit project ontvangen ze een subsidie van de Europese Unie. De leerlingen van onze school en de Hongaarse partnerschool bezoeken elkaar en ontdekken heel wat aspecten van gezondheidszorg in het partnerland. Ze brainstormen samen over hoe een ideale gezondheidszorg er in de toekomst zou kunnen uitzien en maken ook kennis met de gewoontes in een andere cultuur.

Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-5
Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-4

GAMBIA

In het kader van de stedenband Oostende – Banjul (Gambia) ondersteunt onze school de zusterschool Saint-Josephs senior secondary. Tweejaarlijks reist een groepje leerlingen met begeleidende leerkrachten erheen. Naast het verschaffen van financiële steun die via allerlei voorafgaande acties werd ingezameld, neemt de groep ter plekke deel aan gemeenschappelijke activiteiten. Zo is er ook sprake van interculturele uitwisseling, wat voor beide partijen een echte meerwaarde betekent. Ook tweejaarlijks ontvangen we op onze school een delegatie van de zusterschool.

HORECABEURS

Tijdens de Horecabeurs (eind februari) in het Staf Versluyscentrum staan klassen van de 3de graad bso in voor ondersteunende taken. Sommigen verzorgen het onthaal en anderen zoals de leerlingen van 6ORA (office & retail assistant) en 7BS (business support) zorgen voor een creatieve noot bij de stand van Snoep- en Horecacenter Lingier. Verder steken de leerlingen ook heel wat op van de verkoopgesprekken.

Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-3
Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Activiteiten-6

WERKPLEKLEREN 4 KANTOOR

Onder begeleiding van enkele leerkrachten worden de leerlingen van 4ORA (Office en retail assistant) in de loop van het schooljaar eens ingeschakeld in de werking van een winkel. We spreken hier van het zogenaamde werkplekleren.

In het kader van de vakken Administratie en retail en ook PAV (project algemene vorming) krijgen ze zo de kans om de theorie in de praktijk toe te passen. En bovendien leren ze ook het bedrijf beter kennen.

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je graag meer info of een persoonlijke rondleiding?