Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Studie-Headerbeeld

STUDIE @SJO

Leren en studeren zijn niet altijd even makkelijk. Wij helpen je graag zoeken naar de juiste aanpak voor elk vak en elk project. Je kan gebruik maken van onze verschillende studiemogelijkheden. 

AVONDSTUDIE  

Van maandag tot en met donderdag kunnen leerlingen van het eerste tot het derde jaar na de lessen nog een uur avondstudie volgen van 15.50 uur tot 16.40.uur Deze studie staat onder de begeleiding van onze studiecoaches en gaat door in lokaal A402. De begeleiders besteden speciale aandacht aan een goede studiehouding en taakplanning. Er zijn laptops beschikbaar.   

Voor de leerlingen van het vierde tot het zevende jaar gaat de avondstudie door van 16.40 uur tot 17.50 uur in lokaal A402. Op vrijdagavond is er geen avondstudie. 

Leerlingen schrijven zich in het begin van het schooljaar in voor de begeleide avondstudie. Aanwezigheden worden steeds gecontroleerd. Ouders worden verwittigd indien de leerling niet aanwezig is. Leerlingen die in de studie blijven ontvangen nog een afzonderlijk reglement van de avondstudie. Wie niet bereid is om te werken tijdens de studie, zal geweigerd worden. De ouders zullen hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht worden.  

Via onderstaande link of QR-code kun je inschrijven voor de avondstudie: 

https://forms.office.com/e/nVTJ6cVf6a 

Qrcodeavondstudie2425

OCHTENDSTUDIE 

Leerlingen van het vierde tot het zevende jaar kunnen vanaf 8.30 uur terecht in de ochtendstudie. Hier kunnen ze in alle rust een taak afwerken of leerstof voor de komende lessen herhalen. Daarnaast kunnen er ook toetsen ingehaald worden na afwezigheid in lokaal A104. 

INHAALSTUDIE  

Na afwezigheid heeft een leerling 7 lesdagen de tijd om een toets in te halen. Leerlingen van het eerste tot het derde jaar doen dit na de lessen op dinsdag of donderdag in A304 of op woensdagmiddag in de werkstudie. Leerlingen van het vierde tot het zevende jaar doen dit in de ochtendstudie. 

WERKSTUDIE  

Naast de gewone avondstudie wordt ook werkstudie op woensdagmiddag voorzien. Leerlingen kunnen door de leerkracht naar de werkstudie gestuurd worden als die oordeelt dat het maken van taken beter onder begeleiding op school gebeurt. De werkstudie gaat door op woensdagmiddag in C102 van 13.00 tot 15.00 uur.  

PROEFWERKSTUDIE  

Ook tijdens de proefwerken wordt er in de namiddag studie voorzien. Daartoe krijg je elk trimester een document met link en QR-code opgestuurd dat je kan invullen om aan te geven op welke dagen en hoelang je de proefwerkstudie wil volgen.  

Lukt het leren en studeren niet zo goed? Heb je extra hulp nodig? Je kan steeds bij onze zorgcoördinatoren terecht met vragen over jouw studiemethode. 

 

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je graag meer info of een persoonlijke rondleiding?