Petrus-En-Paulus-SJO-Onze-School-Studie-Headerbeeld

STUDIE @SJO

Leren en studeren zijn niet altijd even makkelijk. Wij helpen je graag zoeken naar de juiste aanpak voor elk vak en elk project. Zo werken we samen aan jouw groei. Je kan gebruik maken van onze verschillende studiemogelijkheden.

AVONDSTUDIE

Van maandag tot en met donderdag kunnen leerlingen van de 1ste  en 2de graad na de lessen nog een uur avondstudie volgen van 15.50 uur tot 16.40.uur Deze studie staat onder de begeleiding van onze studiecoach en gaat door in lokaal A402. De begeleider besteedt speciale aandacht aan een goede studie- en taakplanning. Zo leert men stap voor stap om gestructureerd en zelfstandig te werken. Er zijn chromebooks en computers beschikbaar voor zij die een computer nodig hebben voor een schooltaak.

Voor de leerlingen van de 3de graad gaat de avondstudie door van 16.40 uur tot 17.50 uur in lokaal C102. Op vrijdagavond is er geen avondstudie.

Leerlingen schrijven zich in het begin van het schooljaar in voor de begeleide avondstudie. Aanwezigheden worden steeds gecontroleerd. Ouders worden verwittig indien je niet aanwezig bent. Leerlingen die in de studie blijven ontvangen nog een afzonderlijk reglement van de avondstudie. Leerlingen die niet bereid zijn om te werken tijdens de studie, zullen geweigerd worden. De ouders zullen hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht worden.

OCHTENDSTUDIE

Leerlingen van de 3de graad kunnen vanaf 8.30 uur terecht in de ochtendstudie. Hier kunnen ze in alle rust een taak afwerken of leerstof voor de komende lessen herhalen.

PROEFWERKSTUDIE

Ook tijdens de proefwerken wordt er in de namiddag studie voorzien. Daartoe krijg je elk trimester een document opgestuurd dat je kan invullen om aan te geven op welke dagen en hoelang je de proefwerkstudie wil volgen.

WERKSTUDIE

Naast de gewone avondstudie wordt ook werkstudie voorzien. Leerlingen van wie de klassenraad oordeelt dat het maken van taken en de voorbereiding op toetsen beter onder begeleiding op school gebeurt, worden verwacht in de werkstudie. De bedoeling van deze werkstudie is dat de leerling betere resultaten behaalt zodat de slaagkansen vergroot worden. De werkstudie gaat door op woensdagmiddag.

Lukt het leren en studeren niet zo goed? Heb je extra hulp nodig? Je kan steeds bij onze zorgcoördinatoren terecht met vragen over jouw studiemethode.

 

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je graag meer info of een persoonlijke rondleiding?