HAARSTILIST

WIE BEN JE?

Je bent creatief en je bent vaardig met je handen. Het liefst ben je steeds actief bezig. Je hebt gevoel voor mooie dingen en je vindt het fijn om er zelf leuk uit te zien. Je interesseert je voor nieuwe modetrends, een leuk trendy kapsel, gedurfde combinaties en originele accessoires … Je bent sociaal: je gaat graag met mensen om en houdt ervan om ze een goed gevoel en zelfvertrouwen te geven door ze er leuk te laten uitzien.

Petrus-En-Paulus-SJO-studeiaanbod-derdegraad-30

WAT LEER JE?

In het zevende jaar Haarstilist leer je als lid van een team verschillende taken en functies uit te voeren in een kapsalon. Je biedt klanten een professionele service aan. Als verantwoordelijke organiseer en coördineer je de werkzaamheden in het kapsalon.

Als leerling van het zevende jaar krijg je de ruimte om creatief te werken en de klant persoonlijk te begeleiden. Acties rond Sinterklaas, Moederdag, Kerstmis … maken deel uit van de dagelijkse praktijk.

Je leert verantwoordelijkheid nemen voor de verschillende taken en je werkt professioneel en kwaliteitsgericht. In het didactisch kapsalon van de school en via stages krijg je de kans om de nodige competenties te verwerven en verder te ontwikkelen.

WAT KUN JE NADIEN DOEN?

Leerlingen die met succes het zevende jaar beëindigen, krijgen het diploma secundair onderwijs. Je kunt je zelfstandig vestigen als kapper of je kunt werk vinden als kapper in een kapsalon of in de verkoop (kappersbranche) zoals vertegenwoordiger(ster) bij firma van haarproducten, demonstrateur, verkoper in groothandel van haarproducten.

IN HET KORT

  • Een specialisatiejaar dat je voorbereidt op een baan in de zorgsector met een rechtstreekse tewerkstelling in de thuiszorg, woon- en zorgcentra, rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen.
HAARSTILIST33
7e JAAR
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Plastische opvoeding2
Project algemene vakken4
Salonwerk12
Stage6
Toegepaste economie2
Ondernemend project1
Wil je je graag inschrijven in SJO?
Ontdek onze school

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

ETEN OP SCHOOL

Leerlingen die op school eten kunnen een belegd broodje bestellen en/of soep aankopen. Wil je hierover meer weten?

DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

SCHOOLREGLEMENT

Bekijk ons schoolreglment, de basis voor een goede gang van zaken op onze school.

FINANCIEEL

Vragen over de schoolkosten, de schoolrekening of de betalingsmodaliteiten? Hier vind je meer informatie?

KLANTENDIENST

SJO biedt een aantal klantendiensten aan zoals haarzorg, schoonheidsverzorging, ...