LEERLING
VAN SJO
WORDEN?

TAAL & COMMUNICATIE (D/A)

BEKIJK DE FILMPJES

WIE BEN JE?

Je bent gebeten door taal en communicatie. Je wil beter leren communiceren in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Je streeft ernaar om jouw communicatie vaardigheden verder aan te scherpen.

Taalcomm

WAT LEER JE?

In de richting Taal en communicatie leer je doeltreffend communiceren in een brede waaier aan contexten en dit in verschillende talen. Je ontdekt hoe je bewust kan omgaan met communicatiemiddelen en media. Je reflecteert over je eigen communicatiestijl en die van anderen. Je volgt de nieuwe trends op vlak van media. Je leert communicatieprojecten voorbereiden en ondersteunen in het vak Public relations.

WAT KUN JE NADIEN DOEN?

Na Taal en communicatie kies je in de derde graad voor de richting Taal en communicatie waar je jouw talenten als communicator verder ontwikkelt.

TAAL & COMMUNICATIE 3232
3e JAAR4e JAAR
Aardrijkskunde11
Artistieke vorming1
Duits12
Engels33
Frans44
Geschiedenis11
Godsdienst22
ICT-vaardigheden1
Lichamelijke opvoeding22
Natuur-
wetenschappen
22
Nederlands55
Public relations67
Wiskunde33
3083 Sjo Icoon Handel

PROJECTEN

Tweedehandsspeelgoed verzamelen en geschenkpakjes maken

Sinterklaasproject

Ook de Sint en zijn pieten moeten mee met hun tijd, daarom besloten we voor dit project ook aandacht te schenken aan het klimaat door voor de circulaire economie te kiezen. We zamelden heel wat tweedehandsspeelgoed in. De speelgoedpieten hebben al heel wat werk, laat staan dat ze nog tweedehandsspeelgoed konden testen en extra geschenkpakketjes voor dit project samenstellen. 

Gelukkig was de groep Taal & Communicatie bereid zich hiervoor in te zetten. Ze lanceerden een oproep voor de inzamelactie ,speelgoed werd getest en (goed)gekeurd,   puzzelstukjes geteld, bouwpakketten uit elkaar gehaald en cadeautjes werden samengesteld 

Dankzij sponsoring konden we ook nieuw speelgoed zoals boeken, Mikadospelletjes, lego, turnzakken … aan de pakketjes toevoegen.  

Sinterklaasproject Taal & Communicatie

De Sint en zijn Post-pieten hebben het heel druk, daarom schakelden ze de hulp in van de leerlingen uit de richting Taal en Communicatie om uitnodigingen en brieven op te stellen en aan de juiste kindjes te bezorgen.  

Gevulde schoentjes voor

Project Meggie Kindjes (4)

Gevulde schoentjes voor   

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint & kijk maar eens wat er in al die schoentjes lag.  

De leerlingen van 3&4 TC stonden in voor het onthaal en de organisatie, de leerlingen van schoonheidsverzorging veranderden de kindjes in Spidermans, feeën, prinsesjes, superhelden …  

Ondertussen waren er heel wat spelletjes uitgewerkt & begeleid door de leerlingen van Zorg en Welzijn.  

Terwijl de kindjes de tijd van hun leven hadden, konden de mama’s even bijpraten en genieten van al die blije gezichtjes in de koffiehoek.  

Elk kind heeft recht op een sinterklaasfeest vol pakjes en plezier, daarom hebben wij de mama’s van Expeditie MIRIAM Oostende & hun kindjes op ons sinterklaasfeest uitgenodigd bij ons op SJO.  

POD Maatschappelijke Integratie Economisch Huis Oostende 

#sjooostende #sinterklaasfeest #expeditiemiriam #oostende #katholiekonderwijs #samengroeien #groepintro  

 #podmaatschappelijkeintegratie #economischhuisoostende #oostende #katholiekonderwijs 

#CM #DeEenhoorn #JBC #Torfs #VanIn  

#modeencreatie #sjooostende #sinterklaas #samengroeien #project #taalencommunicatie #katholiekonderwijsvlaanderen 

#sjooostende #sinterklaas #postpieten #briefvansinterklaas #taalencommunicatie 

Promotiefilmpje voor hun richting

Podcastproject: Audiotour door Oostende

De leerlingen van Taal en Communicatie werkten een audiotour uit.

De leerlingen van 2X leerden de stad en de verschillende overheidsinstanties kennen met behulp van de uitgewerkte wandelingen die uitgeschreven en ingesproken werden door de leerlingen van 3TC.

Deze wandeling sloot aan bij de leerstof in 2X voor het vak economie en organisatie.

Project Stopmotion – XIU

De leerlingen van taal en communicatie maakten binnen het kader van de XIU-campagne rond veilig in het verkeer een stopmotionvideo om zo klas- en schoolgenoten bewust te maken van de gevaren in het verkeer. De leerlingen moesten het script bedenken en uitschrijven, scènes in elkaar steken met eigen gekozen materiaal, fotoreeksen maken met de juiste belichting en framing en tot slot moesten ze alles editen tot 1 geheel.

We gaan op stap

De leerlingen van 4 Taal en Communicatie hebben een daguitstap naar een stad naar keuze uitgewerkt. Het begon met opzoekwerk, vervolgens maakten ze een brochure met de info over de daguitstap en de stad. Ook de brieven naar de ouders werden door hen opgesteld. Ze editen allemaal een pitch van 1 minuut waarmee ze klasgenoten moesten overtuigen om voor hun daguitstap te kiezen. Na het pitchen werd er gestemd tijdens een vergadering. Diksmuide kwam er als winnaar uit dus de dag kon verder in elkaar gestoken worden. Achteraf maakten de leerlingen een reel van 15 seconden om op de sociale media verslag uit te brengen.

folder

Oxfam: 5 voor 12

Tijdens de week van Fairtrade hebben de leerlingen van Taal en Communicatie eerlijke handel in de kijker gezet. Leerlingen konden plaktatoeages laten zetten en proeven van eerlijke thee. Om 5 voor 12 werd ook een video afgespeeld in de klassen als wake-up call. De leerlingen bedachten de actie, schreven de tekst uit, maakten de video en ontworpen verschillende affiches na een bezoek aan de Oxfamwinkel te brengen.

Wil je je graag inschrijven in SJO?
Ontdek onze school

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

ETEN OP SCHOOL

Leerlingen die op school eten kunnen een belegd broodje bestellen en/of soep aankopen. Wil je hierover meer weten?

DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

SCHOOLREGLEMENT

Bekijk ons schoolreglment, de basis voor een goede gang van zaken op onze school.

FINANCIEEL

Vragen over de schoolkosten, de schoolrekening of de betalingsmodaliteiten? Hier vind je meer informatie?

KLANTENDIENST

SJO biedt een aantal klantendiensten aan zoals haarzorg, schoonheidsverzorging, ...