ZORGKUNDIGE

WIE BEN JE?

Je hebt het zesde jaar verzorging afgewerkt en behaalde je getuigschrift als verzorgende. Je hebt een voorliefde voor de oudere zorgvrager. Je wil bejaarden verzorgen, je houdt van maaltijden bereiden, huishoudelijke taken uitvoeren. Je bent sociaal, communicatief, een teamspeler en houdt van structuur.

Petrus-En-Paulus-SJO-studeiaanbod-derdegraad-29

WAT LEER JE?

In het zevende specialisatiejaar vervolmaak je je competenties om totaalzorg te kunnen bieden aan een specifieke doelgroep, nl. de oudere zorgvrager.

Als zorgkundige kan je alle verzorgende taken in complexere situaties aan. Je krijgt inzicht in de specifieke lichamelijke aandoeningen en de (dieet-) voeding van de oudere zorgvrager, je gaat op een vlotte manier om met de bejaarden, je oefent in het zelfstandig werken.

In de thuiszorg ben je een duizendpoot die de dagelijkse verzorgende taken uitvoert, eten klaarmaakt, kleine huishoudelijke taken uitvoert, boodschappen doet en helpt bij de gezinsadministratie. Meer dan een derde van de lestijd loop je stage in een rust- en verzorgingstehuis en in de thuiszorg. Tijdens je keuzestage kan je je eigen talenten accentueren en je voorbereiden op je verdere toekomst.

WAT KUN JE NADIEN DOEN?

Na het zevende specialisatiejaar behaal je je diploma secundair onderwijs als zorgkundige. Je kan je onmiddellijk registreren als zorgkundige zonder daarvoor nog een extra opleiding te moeten volgen.

Hiermee kan je aan de slag in rust- en verzorgingstehuizen, woon- en zorgcentra, ziekenhuizen en in de thuiszorg. Dit specialisatiejaar biedt je eveneens de kans om verder te studeren als verpleegkundige.

IN HET KORT

  • Een specialisatiejaar dat je voorbereidt op een baan in de zorgsector met een rechtstreekse tewerkstelling in de thuiszorg, woon- en zorgcentra, rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen.
ZORGKUNDIGE34
7e JAAR
Expressie2
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Project algemene vakken4
Stages12
Maaltijdzorg2
Zorg voor het lichaam6
Zorg voor mensen2
Wil je je graag inschrijven in SJO?
Ontdek onze school

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

ETEN OP SCHOOL

Leerlingen die op school eten kunnen een belegd broodje bestellen en/of soep aankopen. Wil je hierover meer weten?

DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

SCHOOLREGLEMENT

Bekijk ons schoolreglment, de basis voor een goede gang van zaken op onze school.

FINANCIEEL

Vragen over de schoolkosten, de schoolrekening of de betalingsmodaliteiten? Hier vind je meer informatie?

KLANTENDIENST

SJO biedt een aantal klantendiensten aan zoals haarzorg, schoonheidsverzorging, ...