HAARZORG

BEKIJK DE FILMPJES

WIE BEN JE?

Je bent creatief en je bent vaardig met je handen. Het liefst ben je steeds actief bezig. Je hebt gevoel voor mooie dingen en je vindt het fijn om er zelf verzorgd uit te zien. Je interesseert je voor nieuwe modetrends en trendy kapsels. Je bent sociaal, je gaat graag met mensen om en houdt ervan om hen advies te geven.

Petrus-En-Paulus-SJO-studeiaanbod-derdegraad-25

WAT LEER JE?

In de derde graad Haarzorg specialiseer je je verder in heren- en dameskappen. Je leert alle facetten van het kappersberoep kennen. Je ontwikkelt sociale en communicatieve vaardigheden om zo de wens van de klant na te gaan. Je maakt bij elke haarbehandeling een behandelingsplan op. Je verwerft inzicht in de chemische werking van producten en de effecten ervan op het haar.

Door praktijkervaring op school en via stages oefen je verschillende technieken in (wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing …) bij dames, heren en kinderen. Je creëert kapsels in verschillende vormen en kleuren en ontdekt hoe je hierbij creatief te werk kan gaan.

Je leert hygiënisch, ergonomisch, veilig en kwaliteitsgericht werken. Verder leer je nadenken bij het uitvoeren van je opdrachten, stuurt tussenin bij en leer je uit je werkpunten. Je leert zowel individueel als in team opdrachten uitvoeren, hier een plan van aanpak voor uit te werken en dit indien nodig aan te passen. Zo leer je het eigen leren mee in handen nemen. Daarnaast werken we aan de vorming van de leerlingen door hen te leren reflecteren.

WAT KUN JE NADIEN DOEN?

Na het zesde jaar kun je kiezen voor een zevende specialisatiejaar Haarstilist. Wanneer je dit zevende jaar succesvol beëindigt, krijg je het diploma secundair onderwijs.

Je kunt ook aan de slag als kapper in een kapsalon of in de verkoop (kappersbranche) als vertegenwoordiger bij een firma van haarproducten, als demonstrateur of als verkoper in groothandel van haarproducten.

IN HET KORT

  • Je droomt ervan om in een kapsalon te werken.
  • Je wil leren knippen, brushen, kleuren en permanenten.
  • Je leert liefst door te doen en theorie ligt je minder.
HAARZORG3233
5e JAAR6e JAAR
Frans22
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Plastische opvoeding11
Project algemene vlakken44
Realisaties haarzorg2121
Ondernemend project1
Wil je je graag inschrijven in SJO?
Ontdek onze school

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

ETEN OP SCHOOL

Leerlingen die op school eten kunnen een belegd broodje bestellen en/of soep aankopen. Wil je hierover meer weten?

DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

SCHOOLREGLEMENT

Bekijk ons schoolreglment, de basis voor een goede gang van zaken op onze school.

FINANCIEEL

Vragen over de schoolkosten, de schoolrekening of de betalingsmodaliteiten? Hier vind je meer informatie?

KLANTENDIENST

SJO biedt een aantal klantendiensten aan zoals haarzorg, schoonheidsverzorging, ...