KANTOOR

BEKIJK DE FILMPJES

WIE BEN JE?

Je vindt klantgerichtheid en sociale vaardigheden belangrijk. Je houdt van nauwkeurigheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je werkt graag met de computer en je vindt talen gebruiken leuk. In de toekomst zie je een job op een modern kantoor, in een magazijn, winkel of contactcenter wel zitten.

Petrus-En-Paulus-SJO-studeiaanbod-derdegraad-22

WAT LEER JE?

In de richting Kantoor verdiep je je in de taken van een administratief medewerker. Je leert zelfstandig ondersteunende secretariële taken uitvoeren zoals het onthaal, het bijhouden van een elektronische agenda, ondersteuning bieden voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen, documenten opmaken, presentaties maken, cijfergegevens verwerken, gegevensbanken aanmaken en gebruiken. Uiteraard krijg je hiervoor een uitgebreide ICT-vorming.

Verder leer je ook zelfstandig boekhoudkundige taken uitvoeren zoals het verwerken van commerciële en financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket. Je krijgt een stevige taalkundige vorming (Nederlands, Frans en Engels) zodat je vlot zakelijk kan communiceren.

Logistiek2metvorm

WAT KUN JE NADIEN DOEN?

Na het zesde jaar kun je aan de slag als administratief medewerker en naargelang de keuzemodule als logistiek medewerker of als medewerker op een klantendienst. Je kunt ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar Business Support. Wanneer je dit jaar succesvol beëindigt, krijg je het diploma secundair onderwijs.

IN HET KORT

  • Ontwikkel je secretariaatsvaardigheden.
  • Oefen het vlot uitvoeren van administratieve en logistieke taken.
  • Verfijn sociale vaardigheden en attitudes.
  • Pas aangeleerde technieken toe op stage.
KANTOOR3232
5e JAAR6e JAAR
Administratief medewerker1213
Engels22
Frans32
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Project algemene vakken44
Zakelijke communicatie Nederlands2
Ondernemend project2
KEUZEMODULE
Klantendienst
Logistiek
55
Logistiekmetvorm

Naast de basismodule volg je ook één keuzemodule: logistiek medewerker of medewerker klantendienst.In de keuzemodule ‘logistiek’ leer je de taken van een logistiek medewerker in een magazijn uitvoeren. Je leert goederen ontvangen, opslaan, orderpicken en opsturen in een magazijn. De registratie van de goederenvoorraad komt uiteraard ook aan bod met specifieke software.

In de module medewerker klantendienst leer je de taken van een medewerker op de klantendienst uitvoeren. Je voert gesprekken met klanten via de telefoon, mail of chat terwijl je meteen ook zelfstandig de gegevens van het gesprek bewaart in een database.

Bedrijfsbezoeken, projecten, gastsprekers en activiteiten op de werkvloer ondersteunen het leerproces. Tijdens de stages krijg je de kans om al je vaardigheden en attitudes op de werkvloer in te oefenen en te verfijnen.

Wil je je graag inschrijven in SJO?
Ontdek onze school

PRAKTISCHE INFO

BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

ETEN OP SCHOOL

Leerlingen die op school eten kunnen een belegd broodje bestellen en/of soep aankopen. Wil je hierover meer weten?

DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

SCHOOLREGLEMENT

Bekijk ons schoolreglment, de basis voor een goede gang van zaken op onze school.

FINANCIEEL

Vragen over de schoolkosten, de schoolrekening of de betalingsmodaliteiten? Hier vind je meer informatie?

KLANTENDIENST

SJO biedt een aantal klantendiensten aan zoals haarzorg, schoonheidsverzorging, ...